...
nazovite nas bilo kada
 • Nazovi bilo kada +385 99 428 1808

SEO Optimizacija

WEB DIZAJN

Zašto je SEO optimizacija važna?

SEO optimizacija je važna jer omogućuje web stranicama da postignu bolju vidljivost u rezultatima pretraživanja i poveća posjećenost. To znači da kada neko traži pojedine ključne riječi i fraze koje se odnose na vašu web stranicu, ona će se pojaviti visoko u rezultatima pretraživanja.

To će zatim povećati promet na web stranici, pogotovo ako web stranica nudi dobar sadržaj i proizvod. Ovo će povećati prodaju i poboljšati poslovne rezultate.

Koja je cijena SEO optimizacije?

Cijena seo optimizacije ovisi o razini kompleksnosti web stranice, složenosti ciljne publike i ciljeva kampanje. Također, može ovisiti o vrsti sadržaja, vrsti alata i usluga koje se koriste u optimizaciji i broju ključnih riječi koje se obrađuju.

Proces SEO optimizacije?

SEO (Search Engine Optimization) je proces poboljšanja vidljivosti web stranica na tražilicama poput Google-a. Evo osnovnog postupka SEO optimizacije:

 1.  Istraživanje ključnih riječi:
  – Identificirajte ključne riječi ili fraze koje vaša ciljna publika koristi prilikom pretraživanja. Koristite alate poput Google Keyword Planner-a ili Ahrefs-a za istraživanje.
 2.  On-page optimizacija:
  – Naslovi i Meta opisi: Svaka stranica treba imati relevantan naslov i meta opis koji privlače klikove korisnika.
  – URL strukture: Kreirajte čiste i razumljive URL-ove koji sadrže ključne riječi.
  – Kvalitetan sadržaj: Stvarajte visokokvalitetan, relevantan i originalan sadržaj koji će korisnicima pružiti vrijednost.
  – Optimizacija slika: Koristite relevantne nazive datoteka i alt tagove za slike kako bi tražilice mogle bolje razumjeti o čemu je sadržaj.
 3.  Tehnička optimizacija:
  -Brzina učitavanja: Osigurajte da vaša web stranica brzo učitava, jer brzina učitavanja utječe na korisničko iskustvo i rangiranje.
  – Mobilna optimizacija: Provjerite je li vaša web stranica prilagođena mobilnim uređajima (responsive design).
  – XML sitemap: Stvorite XML sitemap kako bi tražilice lakše indeksirale vašu web stranicu.
 4.  Off-page optimizacija:
  – Link building: Gradite kvalitetne povratne veze (backlinks) s relevantnih i autoritativnih web stranica.
  – Društveni signali: Aktivnost na društvenim mrežama može doprinijeti povećanju vidljivosti vaše web stranice.
 5.  Analiza i praćenje rezultata:
  – Redovito pratite svoje rangiranje na tražilicama, analizirajte promet na web stranici i koristite alate poput Google Analytics-a i Google Search Console-a kako biste dobili uvid u performanse i identificirali područja za poboljšanje.

SEO optimizacija je kontinuirani proces koji zahtijeva vrijeme i strpljenje, ali može značajno poboljšati vidljivost vaše web stranice i dovesti više organskog prometa.