wdr-logo-light
phone-icon
  • Nazovi bilo kada +385 99 428 1808
  1. Home
  2. »
  3. Usluge Izrada
  4. »
  5. Obrada slika za web stranicu

Obrada slika za web stranicu

Slike su ključne za web dizajn – one su vizualni adut koji odmah privlači pažnju posjetitelja.

Ali kako osigurati da vaše slike budu ne samo upečatljive, već i optimizirane za brzo učitavanje i savršeno uklapaju u vašu web stranicu?

Obrada slika za web stranicu je pravo rješenje.

Veličina slika

Prilagoditi ćemo veličinu slike prema potrebama web stranice. Prevelike slike mogu usporiti učitavanje, dok premale gube na kvaliteti. Prilagodba treba biti optimalna.

Kompresija slika

Smanjujemo veličinu datoteke slike bez gubitka kvalitete komprimiranjem. Alatima poput Photoshopa ili online servisa koji nude takvu mogućnost. Pogledajte ShortPixel, daje odlične rezultate.

Format slike

Spremamo slike u odgovarajući format. JPEG je dobar za fotografije, dok su PNG ili SVG bolji za slike s transparentnom pozadinom ili ilustracije.

Optimizacija za SEO

Dodajemo relevantne alt tekstove i opise za slike kako bi poboljšali SEO vaše web stranice i pomogli pretraživačima razumjeti sadržaj slike.

Konzistentan stil

Održavamo dosljedan stil slika na vašoj web stranici. To će pomoći u stvaranju prepoznatljivog brenda i olakšati navigaciju posjetiteljima.

Watermarking

Ako je potrebno, dodajemo vodeni žig na slike kako biste ih zaštitili od neovlaštenog korištenja.

Zaključak:

Nikada ne podcjenjujte moć vizualnog sadržaja na vašem web mjestu. Kroz pažljivu obradu slika, možemo stvoriti zapanjujuće korisničko iskustvo koje će ostaviti trajan utisak na vaše posjetitelje.